Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разреждат спасителните постове по плажовете извън курортите

Разреждат спасителните постове по плажовете извън курортите

Позволяват и "вноса" на спасители, променят работното им време и изискванията.

Министърът на туризма НиколинаАнгелкова проведе работна среща с председателя на Българския червен кръст акад.Христо Григоров по повод съвместни предложения на двете институции за промени вНаредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи. Една от идеите е спасителните постове по плажовете извън националните курорти да бъдат разредени.

Действащата към момента наредба за водното спасяване е приета през 1996 година. Според родните институции тя е морално остаряла и трябва да бъде осъвременена. Едно от предложенията наекспертите е разстоянието между спасителните постове да бъде до 150 метра с изключение наплажовете в националните курорти, за които остава досегашното изискване -постовете да са до 100 метра.

Друга обсъждана промяна е след приемане нанаредбата да има възможност и правоспособни спасители от други държави дапрактикуват дейност у нас. Предвижда се работата наспасителите да започва от 8,30 часа сутрин.

Специалистите са категорични, че щебъдат осъвременени изискванията  къмнеобходимото задължително оборудване на спасителните постове, които да обезпечатпо-големи възможности за опазване на живота и здравето на българските ичуждестранните туристи. Вероятно ще има предвидени исанкции за стопаните на плажа, ако назначените от тях спасители извършватдейност, различна от преките им задължения по водно спасяване.  

Причината за този текст са постъпили презлятото сигнали, че спасители са били ангажирани да събират такси за чадъри наплажа. Тези и други промени в Наредбата за водното спасяване ще бъдатподготвени съвместно от Министерството на туризма и от Българския червен кръст.

Заради важността на документа за живота и здравето на туристите целта е той давлезе в сила още от този летен сезон, коментираха министър Ангелкова и акад.Григоров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега