Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Специалисти: Веган режимът може да бъде и здравословен за малките деца

Специалисти: Веган режимът може да бъде и здравословен за малките деца

Веганизмът може да бъде и здравословен и безопасен за малките деца, ако е приложен по правилния начин, твърдят американски специалисти.

Веганизмът може да бъде и здравословен и безопасен за малките деца, ако е приложен по правилния начин, твърдят американски специалисти, след като в САЩ се появи предложение за криминализиране на диетите и строгите режими при лица под 16 години. За крайната мярка се заговори заради зачестили случаи на хоспитализирани бебета и малки деца, страдащи от недохранване заради хранителните навици на родителите си.

"Те обаче са по-скоро жертва на небрежност, а не на веганизма", коментират родители, които също следват т.нар. "етичен хранителен режим" и въпреки това отглеждат здрави деца. Според Американската педиатрична академия, балансираното хранене е възможно и без животински продукти. Важно е да се набавят достатъчни количества от ключовите елементи - витамин В12, витамин D, желязо, цинк и калций, предава "Daily Mail".

"Задължително е, обаче, преди да приложите веган диета при бебе или малко дете, да се консултирате с педиатър", съветва ендокринологът Шийла Магий. Специалистът би могъл да насочи родителите към безопасен и достатъчно балансиран режим, който да осигури необходимите хранителни вещества в този критичен за развитието на детето период.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега