Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

70 обаждания са получени в КЗП през Коледните празници

70 обаждания са получени в КЗП през Коледните празници

Сигналите основно са отказ на търговците да уважат рекламация за дефектна стока.

Около70 граждани са потърсили Комисията зазащита на потребителите (КЗП) през петте почивни дни за Коледните празници. Товасъобщи председателят на институцията Димитър Маргаритов в ефира на Нова.

"Сигналитеосновно са отказ на търговците да уважат рекламация за дефектна стока. Има и консултацииза това как могат да бъдат върнати подаръци, които са се оказали не особеноподходящи", даде пример Маргаритов.

Маргаритовпредупреди, че е възможно при повече почивните дни наличностите в банкоматитеда се изчерпат, поради софтуерни или други технически проблеми да бъде отчетенатрансакция или пък банкоматът да глътне картата.

"В такива случаи най-важното еда се запази спокойствие, да се свържат с колцентъра на съответната банка, зада потърсят съвет за действие от служителите на финансовата институция. Но акотова не се случи, ние сме на разположение. към нас функционира Помирителнатакомисия за платежни спорове", информира той.  

В8-10% от случаите проверките на КЗП установяват нарушения, посочи ощепредседателят на КЗП. Сред тях са неуважаване претенциите на потребителите зарекламация на дефектни стоки, неспазване на 14-дневния срок за възстановяванена парите при упражнено право на отказ от онлайн покупка и др.

Срещат се инелоялни търговски практики като недостатъчни наличности на промоционални стокиили опити клиентът да бъде принуден да си купи нещо в комплект с друго уж напо-изгодна цена, а да се окаже, че може и поотделно по-евтино. По думите наМаргаритов такива случаи са по-чести по време на празници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега