Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Диета без резултат? Просто намалете парното!

Диета без резултат? Просто намалете парното!

Датски изследователи откриха, че силното отопление у дома или в офиса през зимата може да допринесе за килцата, които повечето от нас трупат в зимните месеци. Причината? Тя е толкова простичка – когато в стаята или офиса отоплението е включено на макс, тялото ни спира да изгаря онези допълнителни калории, в опитите си да се стопли.

Датски изследователи откриха, че силното отопление у домаили в офиса през зимата може да допринесе за килцата, които повечето от наструпат в зимните месеци. Причината? Тя е толкова простичка – когато в стаятаили офиса отоплението е включено на макс, тялото ни спира да изгаря онезидопълнителни калории, в опитите си да се стопли.

Според същото изследване, идеалната стайна температура еоколо 19 градуса Целзий. При нея тялото само се грижи за поддържане нателесната си температура, при което се изгарят допълнителни калории. Особенопри продължително стоене на едно място (в офиса например) отоплението каратялото да се отпуска. Човек става сънлив и движенията му са забавени. А безразход на енергия, никоя диета няма да даде резултат, казват специалистите.

Съществуват и противници на тази теория. Според тях,студът и преразходът на енергия за поддържане на телесната температура каратхората да похапват по-честичко. Освен това, в по-хладна среда, тялото е склоннода отлага повече подкожни мазнини, за да се предпази. Поради тази причина,стайната температура трябва да бъде над 20 градуса Целзий, които санеобходимите за осигуряване на нормален метаболизъм.

В обобщение на всички тези резултати, някои специалистидостигат до компромисен вариант. Според тях, подходящата температура е между 23и 25 градуса Целзий. Те предполагат нормален тонус на тялото, без да гостресират и без да увеличават преразхода на енергия. Затова – не надувайте додупка парното, но и не спирайте напълно отоплението.

Последните изследвания сочат, че затлъстяването еглобален проблем, който засяга все повече хора. Независимо от безбройнитеизследвания, предложения, диети и съвети, най-добрият начин да пазим фигурата ебалансираният начин на живот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега