Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Евродепутатът Мария Габриел се срещна с представителки на Жени ГЕРБ от Бургас

Евродепутатът Мария Габриел се срещна с представителки на Жени ГЕРБ от Бургас

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел проведе среща с новото областно ръководство на ЖГЕРБ-Бургас и дами от организацията от различни населени места. Събранието уважи и народният представител Диана Йорданова, както и Антоанета Събкова – член на НИС на ЖГЕРБ.

Ръководителят набългарската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент изам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел проведе среща с новото областноръководство на ЖГЕРБ-Бургас и дами от организацията от различни населени места.Събранието уважи и народният представител Диана Йорданова, както и АнтоанетаСъбкова – член на НИС на ЖГЕРБ.

В началото на дискусията, която се проведе вцентралата на партията на ул. „Конт Андрованти 5”, областният лидер на ГЕРБДимитър Бойчев също поздрави Мария Габриел. Събитието бе част от посещениетона  зам.-председателят на Групата на ЕНП,в рамките на което бе открит Европейски информационен център в морския град исе състоя среща-дискусия с пчелари от областта. Евродепутатътпоздрави Ева Михалева, която след отчетно-изборно събрание в края на мартмесец, бе избрана за областен председател на ЖГЕРБ-Бургас.

„Винаги се чувствам се много добре в Бургас, защото с града и регионаме свързват контакти с различни хора, с които съм работила, свързва ме работатас пчеларите. Надявам се новото националноръководство на Жени ГЕРБ да направи организацията още по-активна. Моето желаниеи виждане за ролята на жените е те не просто да са отдадени на благотворителниинициативи, а да бъдат платформа за идеи и политики. Като член на Комисията поправата на жените и равенството между половете това е тема, по която работямного и за нея трябва да се борим всички. Защото правата на жените са права начовека”, сподели Мария Габриел по време на срещата си с дамите от ОбластБургас.

Евродепутатът запозна присъстващите с акценти от работата си в Европейскияпарламент като член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешниработи, Комисията по външни работи, Делегацията в Парламентарната асамблея наСъюза на Средиземноморието и тази за връзки с Арабския полуостров.

„Дейността ми като евродепутат обхваща широк спектър от теми иотстояване на конкретни политики, но сред най най-важните е тази за правата нажените и равенство на половете. От 2009 г. съм част от Комисията и в неядискутираме всички теми, свързани с провеждането на много сериозни социалниполитики. Една отшироките дискусии, която водим е за жени на повече ръководни позиции, вБългария има все повече, което е повод за гордост.  Не на последно място темата за насилието наджените във всичките му форми и проявления”, коментира Мария Габриел.

Тя допълни, че Жени ГЕРБ вече е подкрепила инициативата за обявяване на2016 г. за Европейска година за борба с насилието срещу жените. Първа по родаси среща се е провела преди дни в Пловдив.

Европейската комисия следва в рамките на три месеца да даде отговор щеприеме ли 2016-та да бъде европейска година за борба срещу насилието на жениили не. В тази връзка Мария Габриел сподели, че се надява да се организиратповече събития по темата, информационни кампании, както и отделянето на повечеадекватни средства за жертвите на насилие.

Евродепутатът обсъди със структурата на ЖГЕРБ бъдещи съвместниинициативи, които да се проведат в близките месеци. Една от тях е провеждане накръгла маса в Бургас, с която да се даде старт на поредицата подобни събития вголемите градове в страната. Сред другите обсъдени идеи бяха провеждането на конкурс за есе на темаборба с насилието срещу жените с награда – посещение в ЕП, флаери по темата задомашното насилие, както и включване на психолози в училищата като част отинициативите, насочени и към борбата с агресията в учебните заведения.

Обсъденабе и идея за създаване на специален кабинет в Бургас, който да консултиражертвите на насилие. Диана Йорданова и Ева Михалева поставиха и темата за природен парк„Странджа”, неговото опазване, развитие на региона, преодоляване на негативнитепоследици от обезлюдяването и безработицата, както и популяризирането му катотуристическа дестинация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега