Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП с дежурни екипи за Великден

КЗП с дежурни екипи за Великден

В навечерието на християнския празник ще се извършват проверки най-вече на веригите за хранителни стоки.

Дежурниекипи на Комисията за защита напотребителите (КЗП) ще консултират потребителите и ще извършват проверки повреме на Великденските празници,съобщи председателят Димитър Маргаритов. В навечерието на християнския празник ще се извършват проверки най-вече на веригите за хранителни стоки.

"Някои продукти ще бъдат предлаганис намаление, което следва да е действително. Това означава, че стокататрябва да е продавана на старата цена определен период от време”, обясни Маргаритов и посочи, че в тази кампания Комисията си партнира с Българската агенция по безопасност на храните.

"Основно,за което  винаги трябва да се внимава при пазаруванепо време на празници, са примамливитеоферти, включително в интернет пространството”, предупреди председателят. Въввръзка с това той каза, че в продължение на няколко дни комисията е наблюдавалакампанията, при която големи търговци на битова електроника обявяваха чрезсайтовете си, че имат отстъпка от определен процент на абсолютно всичкиартикули от техния асортимент.

"Тук има двевъзможни уловки. Първо, този процентнамаление да не е реален или да не се отнася за всички артикули. Вторатауловка е, че когато анонсът е за всички, това означава, че търговецът трябва даразполага с наличности от тези стоки,за да не се постави потребителят в ситуация да е избрал нещо, а впоследствие дасе окаже, че той е привлечен в търговския обект да си го купи, но такиваналичности няма”, обясни Маргаритов.

Той посочи, че до момента при тази кампания нарушения не са установени, нообърна внимание на това, че подобниподходи са най-типични за периоди на промоции. Междувременно Комисията извършва и засилен контрол върху туристическите предложения, свързани с Великденските празници.

Редовните инспекциина КЗП по Черноморието започват през май. Първият етап от кампанията ще обхванезаведенията и хотелите, в които са констатирани нарушения в минал период, за дасе установи дали нередностите са отстранени. Виртуални приемни ще бъдат наразположение на туристите за оказване на помощ при нарушения в търговските итуристическите обекти по морето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега