Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обмислят въвеждането на "сезонна" застраховка "Гражданска отговорност"

Обмислят въвеждането на "сезонна" застраховка "Гражданска отговорност"

Работна група, съставена от представители на МВР, застрахователи и заинтересовани страни ще разгледа предложението на зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн да се въведе т.нар. „сезонна“ застраховка „Гражданска отговорност“. Идеята е, водачите, които не използват автомобила си целогодишно, да плащат по-малко – само за периода на активно шофиране, информира в-к „Труд“.

Работна група, съставена от представители на МВР,застрахователи и заинтересовани страни ще разгледа предложението на зам.-председателятна Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн да се въведе т.нар. „сезонна“застраховка „Гражданска отговорност“. Идеята е, водачите, които не използватавтомобила си целогодишно, да плащат по-малко – само за периода на активношофиране, информира в-к „Труд“.

Една от целите на въпросната промяна в Кодекса за застрахованетое увеличаване обхвата на застраховката. В момента около 82% от колите са свалидни полици, обяснява Агайн. Сред причините за това е, че една част отшофьорите спират да плащат вноските си по разсрочената застраховка. Често,причина за това е, че не използват автомобила си.

Работната група ще трябва да обсъди и как да секонтролира дали шофьорът реално използва автомобила си едва през няколко месецаот годината. От застрахователния бранш се опасяват, че промяната може да доведедо нови опити за измами, затова трябва да се измисли ефективен начин законтрол. Най-логично според тях било, той да се осъществява от КАТ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега