Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Солисти на Софийската опера и балет представят "Спящата красавица" в Бургас

Солисти на Софийската опера и балет представят "Спящата красавица" в Бургас

В спектакъла ще участват възпитаници на балетните паралелки при НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас.

Премиер-солиститена Софийската опера и балет Веса Тонова и Емил Йорданов ще представят на бургаска сцена балета на Чайковски "Спящата красавица". Премиерният спектакъл ще се състои на 4-ти май от 19 часа в сградата на Държавна опера – Бургас.

Тонова и Йорданов ще се превъплътят вобразите на принцеса Аврора и принц Дезире. Примата на Бургаската опера ГалинаКалчева ще влезе в ролята на фея Люляк, а Надежда Величкова – фея Карабос. Вспектакъла ще участват възпитаници на балетните паралелки при НУМСИ "Проф.Панчо Владигеров" - Бургас. Хореографията на спектакъла е на професор ХикметМехмедов, сценографията е на Иван Токаджиев, а художник на костюмите е ЦветанкаПеткова - Стойнова.

"Спящата красавица" се появява на сцена 13 години след премиерата на "Лебедово езеро". Причината за този огромен прозорец е фактът, че първото балетно произведение на Чайковски претърпява неуспех. За щастие, това не повлиява на композитора и той запазва интереса си към балетния жанр.

Премиерата на балета "Спящата красавица" е в  Мариинския театър в Санкт Петербург на 15-ти януари, 1890. Постановката е подготвена много грижливо – с богата сценография, привлечени са най-добрите солисти на театъра. От създаването си до днес, повече от век по-късно, "Спящата красавица" продължава да се смята за класика в репертоара на световните театри.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега