Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Емир и Елиф - бебетата на 2017 за Бургаска област, се прибраха у дома

Емир и Елиф - бебетата на 2017 за Бургаска област, се прибраха у дома

Те се родиха на сутринта на 1-ви януари, но трябваше да прекарат 27 дни в кувьози, тъй като избързаха да се появят на бял свят още в 35-ата гестационна седмица.

Емир и Елиф - така се наричат бебчетата, които проплакаха първи за 2017 година. Те се родиха на сутринта на 1-ви януари, но трябваше да прекарат 27 дни в кувьози, тъй като избързаха да се появят на бял свят още в 35-ата гестационна седмица и бяха твърде мънички, за да се приберат у дома. Днес те вече са достатъчно големи и силни, за да се присъединят към родителите и близките си.

Близнаците бяха изписани днес след обяд от отделението по неонатология на УМБАЛ "Дева Мария", където прекараха последните 27 дни. Изпрати ги д-р Нурие Шабан, която е сред специализантите в бургаското лечебно заведение, но вече неведнъж се сблъсква с по-нестандартни случаи. За щастие, по думите й, Емир и Елиф са късметлии и въпреки нетърпението си да се родят, могат да се похвалят с добро здраве.

Майката и бащата на бебчетата - Хамиде и Метин Смаил са повече от щастливи да ги приберат у дома. Пред "PoligrafF" те разказаха, че отдавна са готови и вече нямат търпение. Що се отнася до "двойната радост", разбрали че очакват близнаци още в началото на бременността. Вместо това да ги стресне обаче, те са щастливи, че да две. "Така ще бъдат винаги заедно, заедно ще тръгнат на училище, заедно ще завършат", с усмивка обяснява Хамиде.

Тя е на 25 години и е претърпяла секцио в първия ден от новата година. Вече се чувства добре и готова да посрещне предизвикателството. Бащата Метин също няма търпение да посрещне сина и дъщеря си у дома, а на въпроса дали планират още деца, вдига рамене и казва "Каквото е рекъл Господ, това ще е".

Всъщност първото бебе за 2017-а е Емир, но като истински кавалер е готов да сподели честта със сестричката си, която е само с минута по-малка от него. Малките братче и сестриче са изплакали съответно точно в 10:46 ч. и 10:47 ч. на първи януари. Баткото тежал 2,200 кг, а момиченцето 1,750 кг.

Като първи бебета на 2017-а за Бургаска област, Емир и Елиф получиха куп подаръци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега