Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: Обстановката в Турция остава напрегната

МВнР: Обстановката в Турция остава напрегната

Органите за сигурност провеждат операции на отделни места, като към Истанбул са пренасочени допълнително 1500 служители от специализираните полицейски сили. Възможни са засилени полицейски проверки.

Обстановката в Република Турция остава напрегната и динамична с тенденция към установяване на пълен контрол от законно избраното правителство, информират от Министерството на външните работи на България. Органите за сигурност провеждат операции на отделни места, като към Истанбул са пренасочени допълнително 1500 служители от специализираните полицейски сили. Възможни са засилени полицейски проверки.

Българските дипломатически и консулски представителства в Република Турция продължават да следят ситуацията и имат готовност за оказване на съдействие на българските граждани, намиращи се на територията на съответния консулски окръг. Към момента няма данни за бедстващи или пострадали български граждани.

Общият брой на регистрираните български граждани чрез сайта на МВнР, в рубриката "Пътувам за...", чийто посочен период на пребиваване в Република Турция все още не е изтекъл, е 189 души (към 18.07.2016 г.).

Повечето авиокомпании възстановяват редовните и чартърните полети от и за Турция, но са възможни промени и закъснения. Препоръчва се българските граждани да следят актуалната информация, предоставяна от съответната авиокомпания и летищните власти.

По информация на ГД „Гранична полиция”, на трите ГКПП по границата с Турция ситуацията е нормална, като следва да се имат предвид обичайните за сезона натоварвания поради транзитно преминаващи турски граждани.

Препоръки на Външно министерство към българските граждани,  пътуващи или пребиваващи на територията на Република Турция:

- Независимо от признаците за постепенно успокояване на обстановката, нивото на опасност налага повишена бдителност от страна на българските граждани, които се намират на територията на Република Турция;

- Българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Република Турция, да се информират постоянно за актуалната обстановка в страната и конкретния район, който планират да посетят;

- При организирани големи групи пътуващи, туроператорите да информират предварително българската мисия в Република Турция, в чийто консулски район ще пребивават пътуващите;

- Настоятелно препоръчваме българските граждани да се регистрират предварително в услугата "Пътувам за...";

- Да се избягват места с голямо струпване на хора;

- Да се следват указанията на местните власти и органите на реда;

- При необходимост от съдействие българските граждани да продължават да се обръщат към дипломатическите и консулските ни представителства в Република Турция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега