Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РДПБЗН - Бургас раздаде наградите "Пожарникар на годината"

РДПБЗН - Бургас раздаде наградите "Пожарникар на годината"

Шестима служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас са отличени със заповед на Директорът на бургаската структура – Комисар Васил Василев в различни категории в конкурса "Пожарникар на годината". Те получиха призовете си по време на официална церемония днес, в рамките на която бе представени анализ на на дейността на РДПБЗН - Бургас за 2015 г.

Шестима служители от Регионална дирекция"Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас са отличени със заповедна Директорът на бургаската структура – Комисар Васил Василев в различникатегории в конкурса "Пожарникар на годината". Те получиха призовете си по време на официална церемония днес, в рамките на която бе представени анализ на на дейността на РДПБЗН- Бургас за2015 г. 

Награди получиха: МладенИлиев - Началникна РСПБЗН - Приморскокъм РДПБЗН – Бургас,ДианИванов инспектор V степен в група „ПГ и СД” към 01 РСПБЗН - Бургас при РДПБЗН – Бургас,МиткоСлавов старши пожарникар в група „ПГ и СД” към 01 РСПБЗН - Бургас при РДПБЗН – Бургас,НиколайКостадинов – инспектор V степен в група ДПК и ПД към01 РСПБЗН - Бургас при РДПБЗН – Бургас,ИвоПишманов – мл. инспектор степен в РСПБЗН - Царево към РДПБЗН – Бургас иАсенАсенов – инспектор V степен в група ДПК и ПД към01 РСПБЗН -  Бургас приРДПБЗН – Бургас.

В категорията„Отличени в националния конкурс „Пожарникар на годината”за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност изащитата на населението с индивидуални или колективни награди са наградени: г-жа Галина Жишева – Директор на ОУ „Св. княз Борис I” – Бургас, както и членовете на доброволноформирование „А-16-01” - ДФ Бургас”.

Според анализа на РДПБЗН - Бургас, през 2015-а година, структурните звена на Дирекцията са реагирали на общо 3 604 сигнали на територията на областта. Това представлява повишение с 19,73% в сравнение с 2014-а година, когато сигналите са били 3 010. Средната интензивност на излизанията за денонощие през 2015 г. също се е повишила с 1,63 пъти в сравнение с предходната година - от 8,25 за 2014 г. на 9,88 за 2015 година.

При произшествията през миналата 2015-а има 4-ма загинали и 23 пострадали. За цялата година има един пострадал служител. За щастие, тенденцията от предходните години продължава и загинали при изпълнение на служебния дълг пожарникари няма.

Наблюдава се повишаване на броя на пожарите с материални загуби, на дежурствата с пожарна и спасителна техника и на лъжливите повиквания. Изключително се е повишил броят на пожарите без преки материални загуби - с почти 58 %  в сравнение с 2014 г.

Увеличен с около 67% е и броят на пожарите, предизвикани от небрежност и/или неправилни действия, от които пожарите причинени от небрежност при боравене с открит огън са 88 за 2015 г. при 42 пожара за 2014 г. Увеличението е с около 109,52 % в сравнение с предходния отчетен период.(

През 2015-а година, контролните органи са извършили общо 1 470 контролни и 1 596 тематични проверки в обекти и строежи. За отстраняване на констатираните нарушения са връчени общо 793 разпоредителни документа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега