Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Специална работна група ще решава въпросите с кадрите в туризма

Специална работна група ще решава въпросите с кадрите в туризма

Мисията на работната група ще бъде да разрешава казусите, които постъпват от страна на бизнеса.

Специална работна група ще решава въпросите с кадрите в туризма. В нея ще участват експерти от Министерствата на туризма и на труда и социалната политика. Това стана ясно на среща между министрите Стела Балтова иГълъб Донев.

Мисията на работната група ще бъде да разрешава казусите, които постъпват от страна на бизнеса. Двамата министри вече обсъдиха искането на работодателите в сектора да се наемат чужденци, предимно отУкрайна и Молдова, за предстоящия летен сезон по Българското Черноморие. Бизнесът настоява да бъдеудължен срокът на работните визи от 90 на 120 дни, за да покрие целия сезон ощеот 1 май.

МинистърДонев обясни, че се работи по подписването на съвместна спогодба с Украйна затрудовата заетост. Той подчерта пред министър Балтова, че работните визи зачужденци не могат да бъдат групови, защото се издават персонално.

В моментачуждите студенти не могат да имат платени стажове и производствени практики вБългария. За целта работодателите трябва да сключват трудови договори с тях.Бизнесът трябва да има предвид, че при издадена туристическа виза за посещениев България чужденците нямат право да работят.

Дваматаминистри ще настояват пред бизнеса да обърне внимание на безработните българи,особено с висше и средно образование, които могат да бъдат наети в сектора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега