Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

49 млн. лева са предвидени по бюджетни програми на АСП за Бургас тази година

Автор: "PoligrafF", от 08.04.2019 0
Социалният министър оповести данни за социалните дейности в региона.

Бургас е сред бенефициентите по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ г. и до края на месец март 2019 г. по нея са обявени общо 106 процедури за кандидатстване. В сферата на пазара на труда в област Бургас са сключени 38 договора на обща стойност над 8,3 млн. лв. Тези данни оповести социалният министър Бисер Петков в отговор на въпрос на бургаския народен представител Галя Желязкова.

Информация бе дадена и за бюджетни програми на Агенцията по социално подпомагане (АСП). По тях за 2018 г. в областта са изплатени около 42,5 млн. лв., а за 2019 г. са предвидени над 48 млн. лв.

АСП подпомага живеещи в най-висока степен на бедност и социална изолация лица с храни – чрез индивидуални пакети хранителни продукти и „топъл обяд“ в обществени трапезарии. През 2019 г. пакети са получили и предстои да получат 10 636 лица и семейства от уязвимите групи от област Бургас, а „топъл обяд“ в трапезариите на 5 общини ще получат 2 520 потребители.

В рамките на проекти на Агенцията по заетостта по ОПРЧР за стимулиране активността и мотивиране на младежите до 29 г. включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост в област Бургас са включени 588 лица от 6 общини.

За включване в заетост на 754 безработни и неактивни хора над 30 г. в област Бургас са подписани общо 177 договора с работодатели за 6,3 млн. лв. 607 работещи лица са получили своите ваучери за включване в обучения за професионална квалификация или ключова компетентност.

От получения отговор стана ясно, че по Фонд „Социална закрила“ за  област Бургас през 2018 и 2019 г. са отпуснати финансови средства за проекти и инициативи - над 400 хил. лв. Те са за изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги.

През 2018 и 2019 г. на територията на област Бургас са одобрени 5 проекта за общо 570 670 лева., като трите от 2018 г. са вече реализирани. Обновени са детска градина в с. Равнец,  Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в гр. Бургас и спортно игрище в училищен двор, с. Кошарица, община Несебър.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или