Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

2 132 бургаски първолаци се готвят за първия си учебен ден

2 132 бургаски първолаци се готвят за първия си учебен ден

Подготовката за 15-и септември върви гладко и по план.

2 132 бургаски деца ще прекрачат училищния праг за първи път тази година. През 2017-а броят на първокласниците в общината намалява, спрямо предгодната, когато те бяха 2 372. Най-много първолаци ще посрещне ОУ "Братя Миладинови". Там след две седмици ще започнат да се учат на четене и писане 165 ученици.

По 151 първокласника ще посрещнат и училищата "Антон Страшимиров" и "Елин Пелин". Най-малко чинове ще бъдат заети в ОУ "Иван Вазов" - кв. Банево, където едва 11 деца ще тръгнат в първи клас. Тези данни сподели с "PoligrafF" Милка Харизанова - началник отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" към Регионалното управление на образованието.

Подготовката за 15-и септември върви гладко и по план. Повечето училища са в пълна готовност да посрещнат учениците си и да дадат начало на новата учебна година. "Ремонтните дейности в по-голямата част от учебните заведения са вече приключили, а там, където продължават, директорите са подписали декларации, че това няма да попречи на стартирането на учебните занятия", посочи още г-жа Харизанова.

И след началото на учебната година ще продължи изграждането на новия физкултурен салон в двора на Търговската гимназия. Ръководството вече е подготвило инструктаж за учениците и строително-монтажните дейности няма да се отразят на часовете. В училищата "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Средец и ПТГ Бургас до 15-и септември трябва да приключат ремонтни дейности, свързани с по-добрата достъпност за учениците с увреждания. В ОУ "Христо Ботев" гр. Поморие пък продължава ремонта на покрива, но ръководството уверява, че той ще приключи до 14-и септември.

Що се отнася до кадровото осигуряване, търсене има, коментира г-жа Харизанова, но уточни, че то не се различава от предходните години. Учебните заведения в региона обявяват места по всички специалности, но на пръв поглед се откроявала най-голяма нужда от начални учители, възпитатели за целодневна форма на обучение, преподаватели по чужди езици и математика.

"При всички положения, учениците няма да останат без учители", добави началникът на отдел ОМДК към РУО. Що се отнася до учебниците и учебните помагала за малките класове - доставките продължават и към момента. Забавяне се очаква при новите материали за ІІ и VІ клас, които са съобразени с новите учебни програми.

"Не са дошли, но и това ще стане. Ако не до 15-и септември, то в първите дни на учебната година", уверяват от РУО.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега