Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП ще настоява за вдигане на квотата за ваучери за храна на 350 млн. лева

БСП ще настоява за вдигане на квотата за ваучери за храна на 350 млн. лева

Според данни на АОВХ около 400 хил. работници получават допълнително до 60 лв. към заплатата си под формата на ваучери за храна. Те уточниха, че общата сума за ваучери се определя всяка година от Министерството на финансите, като за 2016 г. тя е 260 млн. лв.

„Проблемът с ваучерите захрана касае всяко българско семейство. Ще настояваме за вдигане на квотата им”.Това заяви председателят на Комисия по икономическа политика и туризъм в Народнотосъбрание и народен представител от БСП "Лява България" Петър Кънев по време насреща с представителите на Асоциация на операторите на ваучери за храна.

Тойподчерта, че това е областта, където се покриват интересите на синдикати иработодатели. Кънев обясни, че парите за ваучери за храна се дават отработодателите, а не от бюджета и това са необлагаеми средства. 

По време на срещата отасоциацията поискаха да се обсъдят проблемите в системата и да се направинужната реформа, за да бъдат адекватно разпределяни средствата за ваучери захрана в Бюджет 2017 година. Един от поставените проблеми е изчерпването на ваучеритеза храна още през август, което е много рано.

Според данни на асоциацията около400 хил. работници получават допълнително до 60 лв. към заплатата си подформата на ваучери за храна. Те уточниха, че общата сума за ваучери се определявсяка година от Министерството на финансите, като за 2016 г. тя е 260 млн. лв.

„БСП е инициатор за повишаване на тази сума. Ще предложим да се вдигне на 350млн. при приемането на бюджета за 2017г., като по този начин защитим интересана работниците и служителите, а и на работодателите”, допълни народниятпредставител Георги Гьоков.

„Почукахме на много врати, но за първи път чуваме,че вратата е отворена”, коментира Стефан Николов от Асоциация на операторите наваучери за храна. 

На срещата присъствахаоще народните представители Жельо Бойчев, д-р Емил Райнов,Кирчо Карагьозов, както и представители от Асоциация на операторите на ваучериза храна Меди Бенбугера и Арно Мартена.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега