Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският съд предава данъчен измамник на властите в Германия

Бургаският съд предава данъчен измамник на властите в Германия

Окръжен съд Бургас допусна предаване на български гражданин на германските власти. Прокуратурата в Аугсбург е издала Европейска заповед за арест на Артур Петров във връзка с извършени общо петнадесет престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната им система, в реална съвкупност.

Окръжен съд Бургас допусна предаване на българскигражданин на германските власти. Прокуратурата в Аугсбург е издала Европейска заповед за арест на Артур Петров във връзка с извършениобщо петнадесет престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната имсистема, в реална съвкупност.

Според заповедта, Петров е уличен впрестъпление за укриване на данъци в особено големи размери, което деяние енаказуемо и по Наказателния кодекс на Република България. В периода 10.11.2011г. до 10.07.2012 г., според германските власти, той е укрил данък върху оборотаобщо 432 910.60 евро, а през 26.01.2012 г. до 10.07.2012 г., е оказал помощ надруго лице да може да претендира неправомерно за данъка върху оборота повходящи сделки и така да укрие данък общо 40 877,63 евро.

Властите в Германия смятат, че Петров и още две лица са действали съвместно в измамна схема сданъка върху оборота. За целта уличеният бил регистрирал професионална търговияс автомобили в Кауфбойрен, Германия. Друго лице купувало безданък върху оборота автомобили и ги прекарвал в чужбина. Посредством Петров итретия уличен, той създал втори кръгооборот с фиктивни фактури, с който си служелединствено за укриване на данък върху оборота.

Петров действал като т.нар.„missing trader”, посочвал данък върху оборота във фактурите, но не подавалданъчни декларации за данъка и не внасял такъв в данъчната служба в Кауфбойрен.Чрез неподаването на предварителни декларации за данъка, което е било негово задължение,той е скрил от данъчната служба подлежащи на данъчно облагане обороти.

На 05.07.2015 г. Окръжен съд Бургасе наложил спрямо Петров мярка за неотклонение задържане под стража по искане наОкръжната прокуратура.Днес съдебният състав разгледаделото по същество. В съдебната зала Петров потвърди даденото в предходносъдебно заседание съгласие доброволно да бъде предаден на германските власти.Адвокатът смята, че саизпълнени всички предпоставки на Закона за екстрадицията и европейската заповедза арест, за да бъде предаден Петров.

Постановявайкисвоето решение Окръжен съд Бургас взе предвид направеното от съдебните властина Германия искане и предоставените от Главния им прокурор гаранции. С тях сепоемат ангажименти при евентуално постановяване на ефективно наказание, той да бъдевърнат в България, за да го изтърпи.

Решението на Окръжен съд Бургас еокончателно. Съдебният акт ще бъде изпратен за изпълнение на Върховнакасационна прокуратура

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега