Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Главният счетоводител на Община Созопол също отива на съд

Главният счетоводител на Община Созопол също отива на съд

Тя ще отговаря пред Темида за присвояване на 2 млн. лева, като съучастник на кмета.

Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение и на главния счетоводител на Община Созопол. Тя е обвинена в присвояване в особено големи размери, като съучастник на кмета на крайморския град.

З.М. е привлечена като обвиняема за това че в периода от 29 август 2014-а до 27 март 2017-а, с 34 отделни деяния, в качеството си на длъжностно лице и след като се е сговорила предварително с другите извършители - кмета на община Созопол,  и В.П. (трети обвиняем по случая), е присвоила чужди пари в обща размер над 2 000 000 лв., собственост на Община Созопол.

Счетоводителката наредила изплащането на сумата в общ размер над 2 000 000 лв. да бъде преведена от община Созопол по две банкови сметки с титуляр физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител. Като основание за банковите преводи – общо 72 на брой, се сочели договори за различни СМР в села, находящи се на територията на общ. Созопол – от ремонт на детска градина до авариен ремонт на улици и подпорни стени за ликвидиране на последици от стихийно бедствие.

Спрямо общинската счетоводителка е взета мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде призната за виновна, тя може получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност“.

По същото досъдебно производство е привлечен към наказателна отговорност и Венцислав П.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега