Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоинспекцията разказва пред бургаски ученици за Черно море и неговите обитатели

Екоинспекцията разказва пред бургаски ученици за Черно море и неговите обитатели

На 31-ви октомври отбелязваме Международния ден на Черно море. Именно на тази дата е подписан Стратегическият план за Черно море.

На 31-ви октомври отбелязваме Международния ден на Черно море. Именно на тази дата е подписан Стратегическият план за Черно море. Този документ обединява силите на шестте държави по крайбрежието на Черно море в опазването и грижата за тази природна система.

Празникът е посветен най-вече на екологичната грижа за биоразнообразието на Черно море. То е дом на 1 966 вида животни, много от които застрашени. По случай тазгодишния Международен ден на Черно море, представители на Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас са подготвили редица срещи с бургаски ученици.

Повече за морето и неговите обитатели през следващата седмица ще научат първолаците от ОУ "Васил Априлов", второкласниците от ОУ "Георги Бенковски" и петокласници от ОУ "Пейо Яворов". С третокласниците от ОУ "Братя Миладинови" екоинспекторите ще разговарят за делфините в Черно море. Следващият петък ще бъде открита и изложбата "Морето не е за една ваканция". Тържеството ще се състои от 16 часа, в НХК. По време на церемонията ще бъдат раздадени и наградите от конкурса.

Министерството на околната среда и водите също ще отбележи Международния ден на Черно море в Бургас. От ведомството са организирали среща на високо равнище, която ще се проведе в Експоцентър “Флора” на 31-ви октомври. В срещата ще се включат високопоставени представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция) – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега