Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Нарушенията по Великден бяха основно свързани с обявяването на цените

КЗП: Нарушенията по Великден бяха основно свързани с обявяването на цените

Сред оплакванията на нашенци има и "стандартни", които попадат в ТОП 10 на на потребителските жалби.

Нарушенията на търговците по Великден са били основно свързани с обявяването на цените. Това обяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на БНТ. По думите му, контролният орган е получил около 20-30 сигнала от граждани, като всички те са били проверени.

"Нашите проверки установиха, че има нарушения при обявяване на цените. Търговците дават становища, че асортиментът е богат, че може да се получи техническа грешка, особено когато става въпрос за промяна в цените по повод на празниците. Но това не може да бъде уважителна причина, защото се прави опит потребителят да бъде ощетен. Толкова по-добре, че потребителите са внимавали и са установили това разминаване, за да може да бъде извършена проверка, съответно – наложена санкция", каза Маргаритов.

Той посочи, че сред оплакванията на нашенци има и "стандартни" - такива, които се наблюдават и извън празничните периоди и попадат в ТОП 10 на на потребителските жалби. Регистриран е проблем с рекламация на закупена онлайн стока, например.

Отчетен е и опит за канселиране на резервация в хотел в един от зимните ни курорти, защото нямало достатъчно сняг на пистите, както и невъзможност за бъдат върнати празни бирени бутилки, за да се закупи съответното количество пълни. На телефона на потребителя е позвънила и възмутена гражданка от това, че са пожелали да проверят в магазин съдържанието на чантата и.

"Обикновено по празниците хората са по-чувствителни и дори тогава, когато нещо в обичайното ежедневие не би ги накарало да потърсят нашата институция, в тези дни, особено знаейки че сме на разположение, го правят", коментира Маргаритов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега