Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кабинетът отпуска средства на НЕК за дълговете по "Белене"

Кабинетът отпуска средства на НЕК за дълговете по "Белене"

Чрез увеличение на бюджета на Министерството на енергетиката се предоставя възмездна финансова помощ за изплащане на задълженията на „Националната електрическа компания“ ЕАД. Това предвижда законопроект, одобрен на днешното заседание на Министерският съвет.

Чрез увеличение на бюджета наМинистерството на енергетиката се предоставя възмездна финансова помощ заизплащане на задълженията на „Националната електрическа компания“ ЕАД. Товапредвижда законопроект, одобрен на днешното заседание на Министерският съвет.

Спроекта на закон се цели осигуряване на финансови средства на НЕК за заплащанена присъдените суми по арбитражно дело ICC Case 18086/GZ/MHMвъв връзка с проекта АЕЦ „Белене“. Според законопроекта, НЕК ЕАД не заплащалихви за ползваната помощ и не предоставя обезпечения.

През месец юни 2016 г.Международният арбитражен съд постанови решение по арбитражното дело, с коетоосъжда НЕК ЕАД да заплати на „Атомстройекспорт“ АД дължимите суми запроизведеното оборудване съгласно подписаното на 05.11.2008 г. Допълнение №5 запоръчка и производство на оборудване с дълъг цикъл на производство. СъгласноАрбитражните правила на Международния арбитражен съд, решението е окончателно изадължително за страните и следва да се изпълни незабавно.

За да се спазят правилата задържавните помощи, в законопроекта е регламентирано, че възмездната финансовапомощ ще се предостави на НЕК ЕАД след положително решение от страна наЕвропейската комисия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега