Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пороите наводниха Мизия, открита е една жертва

Пороите наводниха Мизия, открита е една жертва

Малко повече от месец след опустошителните наводнения във Варна и Добрич, дъждовете отново вдигнаха на крак служителите на реда и гражданите, този път в северозападния град Мизия. Нивото на река Скът рязко се повиши и заля няколко квартала. Към този момент е потвърдено наличието на една жертва - възрастен мъж, който се е удавил в придошлите води, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко повече от месец след опустошителните наводнения във Варна и Добрич, дъждовете отново вдигнаха на крак служителите на реда и гражданите, този път в северозападния град Мизия. Нивото на река Скът рязко се повиши и заля няколко квартала. Към този момент е потвърдено наличието на една жертва - възрастен мъж, който се е удавил в придошлите води, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Над 500 души са евакуирани от бедстващия град, като в акциите се включиха над 300 полицаи, пожарникари и доброволци. На място са пристигнали вътрешният министър в оставка Цветелин Йовчев, както и главният секретар на МВР - Светлозар Лазаров, които координират спасителните операции.

Продължава разчистването на срутените сгради и евакуацията на бедстващите. Екипите се отзовават и на подадени сигнали. До този момент няма данни за безследно изчезнали хора, нито за други жертви. Според предварителната информация, загиналият е на около 60 години. Открит е в наводнена къща в града. По данни на МВР, опасност в други населени места няма.

Междувременно, БЧК активира своята кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията в страната. Помощ може да се даде on-line на сайта на организациятаСметката, по която можете да преведете парични дарения е:

УНИКРЕДИТ   БУЛБАНК   АД B

G64UNCR76301078660913

UNCRBGSF

(За пострадалите от наводненията в страната).  

Активиран е краткият номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега