Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Станишев: Можем да влезем в Шенген до края на европредседателството ни

Станишев: Можем да влезем в Шенген до края на европредседателството ни

Той инициира дебат по темата, който ще се състои на 13-и декември, по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Старсбург.

Можем да влезем в Шенген до края на европредседателството ни, смята лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Той инициира дебат по темата, който ще се състои на 13-и декември, по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Старсбург.

"Доволен съм от този успех, защото това е последната възможност преди българското председателство да се отправи много ясно политическо послание от Европарламента към Европейския съвет и към страните-членки по отношение на приемането на тези три държави в Шенген", заяви Станишев пред журналисти в София.

Той коментира още, че през следващите няколко години Европа "ще бъде различна" и за България е важно да намери своето място в ядрото, за да не бъде изтласкана в периферията при преформатирането на Съюза. А това, според лидера на ПЕС, означава членство в Шенген и стартиране на подготовка за членство в Еврозоната.

"Много бих искал да видя през слеващата година, в края на българското председателство и трите страни – България, Румъния и Хърватия като членове на Шенгенското пространство. Хърватия все още е по пътя на изпълняване на критериите, но се очаква в края на нашето председателство да ги е покрила. Това ще бъде важен политически успех за нашите страни, за целия ЕС и за гражданите", заяви Станишев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега