Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков към Общината: Има ли разрешение за събаряне на Хаджипетровата мелница?

Табаков към Общината: Има ли разрешение за събаряне на Хаджипетровата мелница?

Общинският съветник и кандидат за кмет на Бургас - Живко Табаков със сигнал, че историческата сграда ще се превърне в модерна бизнес сграда.

"По време на консултациите ми с граждани при мен постъпи сигнал, че до края на годината ще бъде съборена Хаджипетровата мелница. В тази връзка подготвям за входиране две питания - до Министерство на културата и до Общината. Първото е дали сградата някога е била паметник на културата, а второто - дали има издадени разрешения за събарянето на постройките и строителство на нова билдингова сграда". Това съобщи на пресконференция общинският съветник и кандидат за кмет на Бургас - Живко Табаков.

По думите му, някои от наемателите на помещения в сградата са получили анекси, че считано от 1-ви октомври договорите им за наем се прекратяват. В анексите било разписано, че причината е предстоящо събаряне на сградите.

"Пл. "Тройката" е един от знаковите площади на Бургас и смятам, че той трябва да бъде запазен. Като граждани не трябва да позволяваме Хаджипетровите мелници да бъдат съборени и трябва да запазим историята си за децата си", категоричен бе Табаков.

Това не е първият случай, в който в Бургас се появява информация за предстоящо събаряне на сградата. Тя е част от архитектурен ансамбъл, който е частна собственост.

От пресцентъра на Община Бургас заявиха в отговор, че за посочените от съветника Живко Табаков територия и сгради в ЦГЧ, в Община Бургас няма постъпили нито искане за промяна на подробен устройствен план, нито искане за издаване на разрешение за строеж.

В рамките на срещата си с бургаските медии, кандидатът за кмет изрази и съмнения за задкулисни договорки на регионално ниво между двете най-големи партии - БСП и ГЕРБ. Табаков коментира, че на пръв поглед слабото предизборно присъствие на левицата в навечерието на местния вот, както и слуховете за връзка на Тишев и негов колега от Общински съвет с компания, изпълнител на обществени поръчки за саниране, говорели за възможни споразумения между вечните съперници.

От БСП реагираха веднага и отрекоха обвиненията и на свой ред обвиниха Табаков в подкрепа към ГЕРБ. "Кандидатът ни за общински съветник, за който г-н Табаков говори, не е нито собственик, нито в управителния орган на цитираната фирма, както и в която и да е друга фирма, и това много лесно може да се провери в Търговския регистър", заяви Живко Господинов в официална позиция.

Табаков изрази съжаление, че до този момент не е видял предизборна програма за развитието на Бургас от друга политическа сила в града. Това било особено притеснително, защото в рамките на месец, в който се води местната кампанията, бургазлии няма да могат да се запознаят изцяло с лицата, които ще се кандидатират за общински съветници и кметове, още по-малко с визията им за управлението на града. Кандидатът за кмет анонсира, че неговата програма за управление на Бургас ще бъде представена на 4 септември в Експозиционен център „Флора”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега