Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британската полиция арестува 23-годишен мъж във връзка с атентата в Манчестър

Британската полиция арестува 23-годишен мъж във връзка с атентата в Манчестър

Засега самоличността на задържания, както и същността на участието му в снощните събития, не се съобщават.

Британската полиция арестува 23-годишен мъж във връзка с атентата в Манчестър, предават световните агенции. Засега самоличността на задържания, както и същността на участието му в снощните събития, не се съобщават.

Междувременно властите вече разглеждат случая като терористичен атентат, след като до рано тази сутрин това все още не бе потвърдено. От полицията посочват, че мъж се е самовзривил и е загинал на място. Към момента усилията на разследващите са съсредоточени в установяване дали атентаторът е действал сам или е част от терористична клетка/организация, предава ВВС. Според някои медийни източници, Ислямска държава е поела отговорност, но информацията все още не е потвърдена.

Към момента потвърдените жертви са 22. Идентифицирани са 8-годишно момиченце и колежанка. Други 59 са ранени, настанени за лечение в болници в региона. В социалните мрежи продължават да се издирват изчезнали младежи, за които се смята, че са били на концерта и които не са се свързали със семействата си до този момент.

Данни за пострадали българи няма, предават от българското външно министерство. Полицията в Манчестър публикува номер на гореща телефонна линия за сигнали от граждани, чиито близки може да са били засегнати при нападението в концертна зала Манчестър Арена през нощта на 22.05.2017 г.:

- При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400; 
- При избиране от България: 00 44 161 856 9400.

В Манчестър все още са в сила засилени мерки за безопасност. Такива бяха въведени и в британската столица Лондон. Редица световни лидери, сред които и българските премиер, президент и министри, осъдиха атентата и изразиха подкрепата си към семействата на жертвите. Преклонения пред паметта им се организират цял ден в Манчестър, както и в други европейски градове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега