Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Директорът на Слънчев бряг иска оставки в ДНСК

Директорът на Слънчев бряг иска оставки в ДНСК

Директорът на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров се обърна към Върховна касационна прокуратура и МРРБ, заради властови произвол от страна на началничката на ДНСК Милка Гечева и нейната местна подчинена – Ваня Радева. Димитров е изпратил подробен сигнал лично на вниманието на Главния прокурор на републиката Сотир Цацаров.

Директорът на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров се обърна къмВърховна касационна прокуратура и МРРБ, заради властови произвол от страна наначалничката на ДНСК Милка Гечева и нейната местна подчинена – Ваня Радева.Димитров е изпратил подробен сигнал лично на вниманието на Главния прокурор нарепубликата Сотир Цацаров.

Той излага конкретни данни и факти за сериознизакононарушения от страна на държавните служителки. В сигнала се посочватаргументи, които дават основание да се образува проверка по съмнения зазлоупотреба със служебно положение, търговия с власт и корупция. Данните саизпратени и до новия министър на МРРБ г-жа Десислава Терзиева, на чиетоподчинение са въпросните служителки. Ръководителят на “Слънчев бряг” АД смята,че действията на Гечева и Радева са силно компромитиращи заеманата от тяхотговорна длъжност и настоява да им бъде поискана оставката.  Причината за реакцията на Златко Димитров е започналата преди дникампания от ДНСК, лично на негово име, като физическо лице, да бъдат съставениоколо 100 акта за незаконни обекти на територията на курортния комплекс.

Подобни действия са абсолютно незаконосъобразни, непрофесионални и личностнотенденциозни.  Грубо е нарушено законодателствотона страната и в частност Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Всички актове от страна на ДНСК и РДНСК са съставени на името нафизическото лице Златко Димитров, като виновник за нарушенията. Димитров непритежава и един кв.м. земя на територията на Слънчев бряг - изток, но ДНСК иРДНСК са решили, че той носи лична вина за за близо 100 незаконни обекти.Според констатациите въпросните незаконни обекти са разположени върху земясобственост на Златко Димитров.  

Въпросната проверка е провокирана от многобройните сигнали, коиторъководството на “Слънчев бряг” АД е изпращало през последните няколко годинидо отговорните институции за премахване на криминалните магазини и сергии.Димитров и последното ръководство на дружеството констатираха за пръв път от 10г. насам и описаха около 700 незаконни обекта в комплекса. Картинката е видназа всички. Заради престъпното, нопоследователно бездействие на ДНСК и другите органи по предприемане наконкретни действия по премахване на криминалните обекти, Димитров изпрати предиоколо месец специален сигнал до ВКП, с апел за намеса и съдействие за прилаганена законността.  

Като личностна реакция спрямо неприкритата ангажираност инепримиримост спрямо този десетилетен проблем, националната и регионалнаначалнички на ДНСК, изведнъж решиха да си отмъстят персонално на сигнализиращияи да му припишат цялата вина за мафиотското статукво. Освен всичко останалоДНСК е погазило разпоредбите на ЗУТ, които ясно и категорично сочат, чеконкретни действия по подобни преместваеми обекти, следва да се предприемат отобщина Несебър, а не от ДНСК. Общината, както и строителната инспекция обачедосега съзнателно, или не, не са се ангажирали с реални действия по решаване напроблема. Заради него трайно се е наложил отрицателен имидж на Слънчев бряг,като “курорт на сергии, чорапи и гащи”.  

Освен всичко друго тезикриминални обекти генерират сенчеста икономика, тъй като са нелегитимни позакон и работят извън сферата на легалния бизнес. Акумулираните приходи от тяхотиват в частни лица и фирми, като сериозно накърняват държавния бюджет.Многобройните сигнали на “Слънчев бряг” АД, констатациите, снимковия материал иописанието на незаконните обекти вероятно сериозно са разтревожили въпроснитесенчести структури, които имат пряк интерес от удар върху Залтко Димитров и дружеството,за да прикрият истинските виновници и да отстранят този, който се стреми дазащити обществения и законов интерес.  

Фактът, че седмица преди да започне връчването на актовете на иметона изп. директор на Слънчев бряг, Съюзът на собствениците е спрягал конкретницифири и данни за бъдещите служебни действия на Гечева и Радева, е сериозносъмнение за коруптивни връзки и конфликт на интереси.  Важно е да се подчертае,че е процедирано бързо и непрофесионално, защото на Димитров са приписанинезаконни обекти, разположени в частни парцели и то констатирани години предитой въобще да е започнал работа в Слънчев бряг!Законовите отговорности на ДНСК са да потърси съдействие от МВР и другитеинституции по установяване на действителните собственици и експлоататори навсички сенчести магазини и сергии. Лицата и фирмите са известни на всички вкомплекса и не е трудно да бъдат намерени на место в обектите си.

В замяна натова ДНСК си “измива ръцете”, като предпочита да вмени изкуствено и нарочнодългогодишната престъпна дейснот в Слънчев бряг на един единствен човек –изпълнителния директор, който води тежка битка с част от собствениците иопредлени групировки за законност и ред.  Нито Димитров, нито акционерното дружество имат правомощия дапремахват незаконни магазини, заведения и обекти, независимо дали се намират начастна или държавна земя. Това могат да направят единствено ДНСК и ОбщинаНесебър. До сега те не са предприели действия и проблемът стои, което говори,че интересите да бъде запазено статуквото имат сериозно коруптивно влияние втези държавни структури. Вместозаконосъобразни мерки атаката срещу Димитров е факт, което е изключително лошзнак за рецидивирането на най-зловещите практики от миналото в туризма. 

Преди два месеца бяха подпалени 5 павилиона на “Слънчев бряг” АД. Навръх 24 май бе подпалена служебната кола на Златко Димитров. Извършителите санеизвестни. Започналата институционална репресия срещу директора от страна наГечева и Радева идват като логическа последователност на този натиск.

Длъжнисме да заявим, че техните действия представляват реална, но не случайнавъзможност от проваляне на започващия туристически сезон, разстройване работата в курортниякомплекс и създаване на хаос, безредие, а с това и сериозен дефицит насигурност за почиващите български и чужди граждани. Опасения за подобнакампания бяха изразени от Златко Димитров наскоро, след публични изявления наСНЦ “Съюз на собствениците”, които спекулативно призоваха фирмите масово да сеотказват и не изпълняват подписаните договори с държавното дружество,менажиращо инфраструктурата и отговарящо за реда в комплекса. По този повод беизпратено също писмо до прокуратурата. 

Едва ли е случайно, че вчера новоизбран бургаски депутат от БСПзаяви, че “до месеци ще ликвидира “Слънчев бряг”АД”. Ние определено можем да заявим, че това би било един изключителновреден и безотговорен акт, с който ще се отвори широко вратата на мръсниябизнес, криминалитета, безредието и хаоса в най-големия български морскикурорт. Надяваме се, това да се преосмисли от правителството ипарламентарните групи и да не се дава възможност на популистични и откровенолобистки интереси да надделеят в туризма, който носи най-голям относителенприход в брутния вътрешен продукт на България.

Туризмът ни и Слънчев бряг са иедна от визитните картички на страната пред Европа и външния свят!Настояваме за разследване действията на Милка Гечева – Началник ДНСКи Ваня Радева – Началник РДНСК ЮИР и тяхната незабавна оставка, като недостойнида заемат подобни отговорни държавни постове под съмнение за търговия с влияниеи власт. В позицията си имаме категоричната подкрепа на бургаски депутати, браншовици,юристи, специалисти, бизнесмени и общественици.  

По въпроса е алармиран и Националния омбудсман.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега