Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кралица Елизабет II отбелязва сапфирен юбилей - 65 години на трона

Кралица Елизабет II отбелязва сапфирен юбилей - 65 години на трона

В чест на най-дълго управлявалия монарх на Обединеното кралство, в столицата Лондон ще прозвучат артилерийски салюти.

Британската кралица Елизабет ІІ отбелязва своя "сапфирен юбилей" - 65 години на трона. В чест на най-дълго управлявалия монарх на Обединеното кралство, в столицата Лондон ще прозвучат артилерийски салюти. Самата кралица обаче ще прекара празничния ден източна Англия, в имението Сандрингам хаус.

След кратко боледуване от тежка настинка в края на 2016-а година Елизабет ІІ обяви, че ще намали броя на ангажиментите си, като ще делегира патронажа на някои от инициативите си на други членове на кралското семейство. Най-много нови задължения ще получи принц Уилям - херцогът на Кеймбридж, за когото животът на кралска особа ще се превърне в "работа на пълен работен ден" още това лято.

От офиса на Елизабет ІІ обаче са категорични, че това не означава край на "кариерата й". Кралицата няма намерение да се отказва от трона и ще продължава да служи на народа си "до сетния си дъх".

Елизабет ІІ е първият британски монарх, достигнал "сапфирен юбилей". През 2015-а година тя "победи" предишния рекорд, поставен от кралица Виктория в началото на ХХ век, като отбеляза 63 години и седем месеца на трона. Днес, във връзка с новия юбилей, от офиса на кралското семейство публикуваха портрет на кралицата със сапфирени бижута, подарени от баща й за сватбата й с принц Филип.

Кралица Елизабет ІІ се качва на трона през 1952-та година, когато е едва на 25 години. Официалната й коронация се състои на 2-ри юни 1953-та година. Началото на царуването й е белязано от трудностите на едва възстановяващата се от Втората световна война.

Нейният характер, вроден баланс между чувствителността и разума, които бъдещата кралица проявява в ранна детска възраст, й помагат да премине през тази криза, както и през всяка следваща, оставила следа в историята на Великобритания през последните 65 години.

Макар тази година да не се предвиждат сериозни чествания по случай "сапфирения юбилей", експертите вече обръщат поглед към "платинения юбилей" през 2022 година. При 70-ата си годишнина на трона британският монарх ще бъде на 96 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега