Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Табаков, „Изправи се! Мутри Вън“: Ще работим за повишаване на доходите на българските граждани

Срещите с граждани ни дават увереност и сигурност, че сме на прав път
Живко Табаков, „Изправи се! Мутри Вън“: Ще работим за повишаване на доходите на българските граждани

Колко ще са народните представители от Коалиция „Изправи се! Мутри Вън“ в следващия парламент? Какви ще са ангажиментите, които поемат към избирателите и дали ще имаме работещо правителство след изборите на 11 юли? На тези въпроси отговаря водачът на листата на Коалицията за 2-ри МИР Живко Табаков пред "PoligrafF".

Колко ще са народните представители от Коалиция „Изправи се! Мутри Вън“ в следващия парламент? Какви ще са ангажиментите, които поемат към избирателите и дали ще имаме работещо правителство след изборите на 11 юли? На тези въпроси отговаря водачът на листата на Коалицията за 2-ри МИР Живко Табаков пред "PoligrafF".

Как протича предизборната кампания на „Изправи се! Мутри Вън“ в Бургаско? 

Нашето обединение се намира в изключително добра кондиция, това го показват и социологическите проучвания, които ни отреждат сигурно място в следващото Народно събрание с още по-силно представителство. Напълно логично е в момента да си поставяме още по-високи цели. Всяка една среща с наши избиратели и граждани на улицата ни дава увереност и сигурност, че сме в правилната посока. Вече не ни се налага да търсим доверие, защото с работата си в 45-ото Народно събрание ясно показахме, че стоим зад думите си и изпълнихме със смисъл ролята на народните представители. Направихме това, което поехме като първи приоритет и ангажимент – свалихме Борисов и показахме дефектите на неговото управление. Отворихме парламента за граждани, Комисията по ревизията спря мълчанието и истината за управлението на Борисов започна да излиза наяве, върнахме 100 хил. лв. партийна субсидия, отказахме се от всички привилегии.

Най-належащите неща, които сте си поставили като ангажимент? Ще имате ли достатъчно енергия и възможност да се борите за поетите ангажименти?

От първостепенно значение за нас е да работим в посока повишаване на доходите на българските граждани. Целта ни е минималната работна заплата да стане 1250 лв. до края на следващото управление, за да спрем да бъдем страната на работещите бедни. Първият закон, който ще внесем в 46-ото Народно събрание, ще бъде за преизчисляването на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. Добрата новина е, че служебното правителство заяви, че има 1,5 млрд. лв. в бюджета, които са достатъчни за преизчисляване на пенсиите.Нашият план е да осигурим наистина конкурентна среда за българския бизнес, така че всички порядъчни бизнеси, които не желаят да участват в схеми и да заобикалят Закона за обществени поръчки, да печелят честно и добре. Припомням ви, че в 45-ото Народно събрание от „Изправи се! Мутри вън!“ внесохме законопроект за подкрепа на българските фирми. Предвиждаме фирмите, на които приходите са намалели с над 30 % спрямо 2019 г., да получат пряка финансова подкрепа, като се поеме висок процент от техните постоянни разходи.

Какво се случва с туризма в ковид кризата? Какви ще предприемете за бранша?

Онова, което ще направим по отношение на туризма, е да преразгледаме Закона за туризма и съпътстващите към него Наредби. Ще заложим повече средства за маркетинг и реклама в туризма. Ще подкрепим финансово 9-те туристически района в страната. Ще продължим и надградим субсидирането на седалките в самолетите. Ще отделим средства за автобусните и жп превози. Ще запазим 9-процентното ДДС за заведенията за хранене и развлечения. 

Една прогноза: Колко, според Вас, ще са народните представители от Коалиция „Изправи се! Мутри Вън“ в следващия парламент от втори МИР?

Очакваме повече, отколкото имахме в 45-то Народно събрание, защото с работата си показахме, че спазваме обещанията си. Обещахме, че ще отворим парламента за гражданите и го направихме. Казахме, че ще направим Комисията по ревизията – направихме я. Тя започна осветяване на всяко ъгълче от управлението на Борисов. Върнахме в държавния бюджет 100 хил. лв. партийна субсидия. Предложихме намаляване на депутатските заплати, сваляне на министри и депутати от служебните коли.

Ще имаме ли работещо правителство след тези избори? 

Считаме, че е време с мнозинството на промяната да излъчим правителство, което да отговори на нуждите и очакванията на българските граждани. Най-важното е да изгоним калинките, да върнем достойнството в администрацията и държавността. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега