Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МИ: За първите девет месеца на 2017-а износът отбелязва ръст от 14%

МИ: За първите девет месеца на 2017-а износът отбелязва ръст от 14%

За периода януари – септември 2017 година износът на български стоки за страни от Европейския Съюз се е увеличил с 11%, а за трети страни с над 20%.

За първите девет месеца на 2017 година износът на стокиот България е отбелязал ръст от 14%, в сравнение със същия период на миналатагодина, и възлиза на 19,6 млрд. евро, според данни от Евростат. По тозипоказател се нареждаме в първата петица на страните от ЕС. Това заяви заместник-министърът на икономиката ЛъчезарБорисов по време на икономически форум днес.

Зам.-министърът посочи, че по данните на Евростат запериода януари – септември 2017 година износът на български стоки за страни отЕвропейския Съюз  се е увеличил с 11%, аза трети страни с над 20%. Той изтъкна, чемеждународната търговия има съществен принос за икономическия растеж исъздаването на работни места и поради това въпросите, свързани с търговскатаполитика на ЕС ще са приоритет за страната ни по време на Българскотопредседателство.

Борисов допълни, че утвърждаването на многостранната търговскасистема и укрепването на доверието в Световната търговска организация (СТО),също са поставени на водещо място в нашия дневен ред. Икономическият заместник-министърдопълни,  че Българското председателствоще продължи да преследва резултати по текущите двустранни търговски преговори,особено по отношение на преговорите с Япония, на основата на постигнатото повреме на Естонското председателство, както и по отношение преговорите сМеркосур и Мексико, при които ще бъдат положени усилия за провеждане наползотворни дискусии в Съвета на ЕС с цел приключване на преговорите.

„Ще имамеза цел и приемане на преговорните насоки и стартирането на преговорите с Австралия,Нова Зеландия и Чили“, каза още той.  Заместник-министър Борисов изтъкна като предизвикателства пред глобалната икономика дигитализацията,преместването на компании и бизнес от Запад на Изток , както и военнитеконфликти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега