Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГЕРБ връща преференциите

ГЕРБ връща преференциите

Ще има и нова ЦИК!

ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ депутатът Георги Марков. От партията съобщиха още, че ще се открие процедура по избор на нова Централна избирателна комисия. С тази задача е натоварен председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, предава NOVA.

"Не е отпаднала преференцията, а просто е вдигнат прагът. За да няма спекулации - или чрез ветото на президента, или, ако не го наложи, спешно ще се внесе от депутатите, промяна в Закона за преференциите да се върне това, което беше досега. Имаме депутати, избрани с преференциите", коментира премиерът Бойко Борисов.

"Нека да напомня, че мандатът на предишната ЦИК беше прекратен предсрочно, когато ние бяхме опозиция. Този избирателен закон беше промотиран изцяло от г-жа Мая Манолова по време на мандата на БСП и ДПС. Имат право в това, че мандатът е изтекъл. Щом е изтекъл, да се започне процедура, да се избере нова ЦИК – прозрачно и ясно, защото и нашите избори и избора на президента Румен Радев беше от тази ЦИК. Тогава не оспорвахме изборите", коментира още премиерът по отношение на избора на нов състав на ЦИК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега