Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Режисьорът Георги Дюлгеров получи награда за цялостен принос

Режисьорът Георги Дюлгеров получи награда за цялостен принос

Обичаният режисьор и преподавател в НБУ Георги Дюлгеров бе отличен с награда за цялостен принос в развитието на киноизкуството у нас, съобщава ИА "Стандарт". Призът му бе връчен в рамките на церемонията по откриването на 18-тото по ред издание на София филм фест.

Обичаният режисьор и преподавател в НБУ Георги Дюлгеровбе отличен с награда за цялостен принос в развитието на киноизкуството у нас, съобщава ИА "Стандарт". Призътму бе връчен в рамките на церемонията по откриването на 18-тото по ред изданиена София филм фест.

Кариерата на проф. Георги дюлгеров като режисьор започвас блестящия успех на първия му филм – „Изпит“. Лентата излиза на бял свят през1971 г. и оттогава той се превръща в един от водещите режисьори за своетопоколение със самобитен и неподправен авторски стил. Едно от най-добрите мукачества е нестандартната му мисъл – отказът да подчинява изкуството наизградените стереотипи.

Обичаният български режисьор е завършил ВГИК в Москва. До1991 г. работи в СИФ „Бояна“. От 1994 г. е член на Европейската филмоваакадемия. Преподавал е в НАТФИЗ, а сега и в Нов Български Университет, където есред любимците на студентите.

Именно Георги Дюлгеров е един от основателите и двигателна специалното издание на фестивала в Бургас – София Филм Фест на брега. Тук еи мястото да припомним, че тази година фестът ще гостува в града от 13 до 21март.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега