Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семир Абумелих: Здравеопазването да остане далеч от политическите игри

Семир Абумелих: Здравеопазването да остане далеч от политическите игри

Здравеопазването да остане далеч от политическите игри. Това зове в отворено писмо до медиите и до Националното ръководство на БСП народният представител от ГЕРБ Семир Абумелих. В писмото си депутатът апелира да се спре политизирането на здравеопазването.

Здравеопазването да остане далеч от политическите игри. Това зове в отворено писмо до медиите и до Националното ръководство на БСП народният представител от ГЕРБ Семир Абумелих. В писмото си депутатът апелира да се спре политизирането на здравеопазването. Предоставяме ви пълния текст на писмото без каквато и да е редакторска намеса: 

"УВАЖАЕМИ РЪКОВОДИТЕЛИ,  ЗАЩО ОТКАЗВАТЕ ДА АКТУАЛИЗИРАТЕ БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА?  ЗАЩО БЪЛГАРСКИЯТ ПАЦИЕНТ, БЪЛГАРСКИТЕ БОЛНИЦИ И БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕКАР  СТАНАХА МИШЕНА НА ВАШАТА ПОЛИТИКА?

Нали бяхте защитници на слабите, бедните, работниците, нали бяхте радетели на справедливостта?!Защо правите всичко това, защо? Какво са виновни лекарите, пациентите, болниците и всички други, които искат да се радват на добро здраве? Защо разделихте  актуализацията на бюджета на Здравната каса от Националния бюджет при условие, че не сте съгласни да актуализирате Националния бюджет?

Като знаете много добре, както каза и вашия собствен министър Чобанов – не може да бъде актуализиран бюджета на Касата, ако не бъде актуализиран Националния бюджет. Какво не ви стигна през тази година, че сега вече посягате и на здравния сектор? Актуализация се налага поради липса на реформа в здравеопазването, обещахте да я,  не я направихте.  Може би нямахте време, може би нямахте знания, може би нямахте и воля. За това не ви е виновен здравния сектор, че да спрете лекарствата и лечението на българите. Коя мисъл ви води в този път? Просто спрете, спрете, спрете!Животът продължава, хората ще продължават да ходят на лекар, ще продължават да си ползват лекарства, ще продължават да ходят и в болници.

Този процес е част от нашия живот, не е част от политиката на БСП или която и да е политическа партия. Спрете да политизирате здравеопазването.  Апелирам към вас, към разумните хора в БСП, актуализирайте бюджета на НЗОК и Националния бюджет.Не говорете, че сте съгласни да актуализирате бюджета на Касата, а не сте съгласни да актуализирате Националния бюджет.Вие знаете, че двете са обвързани и едното не може без другото. Вашата отговорност към нацията в момента е много по-голяма от всякакви политически тактики, техники и игрички. Надявам се разумът да надделее и сектор здравеопазване да остане далеч от политическите игри".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега