Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки събития бележат половин век АЕГ "Гео Милев"- Бургас

Десетки събития бележат половин век АЕГ "Гео Милев"- Бургас

Събитията започват още от следващата седмица, 15 февруари, с два конкурса с национален обхват.

Десетки събития, част от които с национален обхват, ще отбележат половинвековното съществуване на бургаската английска езикова гимназия "Гео Милев“. През 2021 година елитното училище ще празнува юбилейни 50 години, а предвидените мероприятия обещават да бъдат важна част от културния календар на Бургас.

Събитията започват още от следващата седмица, 15 февруари, с два конкурса с национален обхват. Първият конкурс е за литература и изобразително изкуство на тема "Моето училище- моят свят“, в който ученици от 5 до 12 клас от всички училища в страната могат да участват с поезия, проза, живопис или графика. Срокът за участие е 15 март. От 15 февруари започва и набирането на предложения в конкурса за текст на химн на АЕГ "Гео Милев“, като там участие могат да заявят всички желаещи, без оглед на тяхната възраст. Крайният срок отново е 15 март, а малко по-късно ще бъдат обявени и лауреатите.

В юбилейната програма са включени презентации, състезания за превод, публични речи, литературни четения, викторини, спортни надпревари, семинари и много други вълнуващи събития. Финал ще бъде поставен с концерт, който ще събере бивши и настоящи възпитаници на елитното училище в Летния театър на 14 май. График на събитията може да бъде намерен тук.

"Изключително богатата програма по повод юбилейните 50 години на АЕГ "Гео Милев“ е възможна благодарение на неуморния труд на организационната комисия. Без тяхната отдаденост нищо от това нямаше да бъде възможно и им благодаря от сърце. Когато човек работи с толкова отдаден и сърцат екип, резултатите винаги са удовлетворяващи. Вярвам, че ще успеем да привлечем в нашата кауза и бургазлии и през май ще напълним Летния театър, за да покажем, че духът на английската гимназия е жив.“ коментира директорът на училището Жаклин Нейчева.

АЕГ "Гео Милев“ гр. Бургас е създадена през 1971 година и през годините успява да запази статута си на гимназия с много високо качество на обучение.Гимназията е член на партньорската програма на Британски съвет Addvantage с присъден сребърен статут и подготвителен и изпитен център за сертификати на Кеймбридж - FCE, CAE, IELTS. АЕГ "Гео Милев“е и оторизиран изпитен Prometric център за информационни технологии. В последните години АЕГ "Гео Милев“ разшири портфолиото си от предлагани чужди езици и днес нейните възпитаници могат да избират както между стандартните немски и руски езици, така и екзотичните португалски, китайски, японски, корейски. Всяка година в гимназията работи учител - стажант от САЩ по програмата Фулбрайт и учител по португалски език по програма на Португалски културен и езиков център "Камойнш София".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега