Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Имигрантите във Великобритания внесли близо 5 млрд. лири в държавната хазна

Имигрантите във Великобритания внесли близо 5 млрд. лири в държавната хазна

Имигрантите, пристигнали от 10-те страни присъединили се към ЕС през 2004-а година, са допринесли повече за икономиката на Великобритания, отколкото са получили под формата на социални помощи, пише BBC. Това показва последното изследване на Лондонския Университетски колеж. Оказва се, че чужденците, работещи на територията на Обединеното кралство, са внесли в държавната хазна 4,96 млрд. британски лири между 2004-а и 2011-а година.

Имигрантите, пристигнали от 10-те страни присъединили се към ЕС през 2004-а година, са допринесли повече за икономиката на Великобритания, отколкото са получили под формата на социални помощи, пише BBC. Това показва последното изследване на Лондонския Университетски колеж. Оказва се, че чужденците, работещи на територията на Обединеното кралство, са внесли в държавната хазна 4,96 млрд. британски лири между 2004-а и 2011-а година.

В изследването става дума за десетте членки на Съюза - Кипър, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта, Полша, Словакия и Словения. Според данните, имигрантите от тези страни са допринесли за развитието на британската икономика, което предполага диференциране на влиянието на чуждестранните граждани и определя новите правила, които правителството се опитва да въведе, като дискриминационни.

Според изследването, имигрантите извън Евросъюза са осъществили негативен ефект върху фиска, възлизащ на 118 млрд. британски лири. Гражданите на Обединеното кралство също имат негативен принос от 591 млрд. британски лири.

Изследването бе разкритикувано от страна на специалистите заради тясното използване на данните. Според експерти, в него не са включени чуждестранните граждани от Източна Европа. Не са взети предвид и натиска върху социалната политика и факта, че имигрантите обикновено са млади хора, които струват малко на държавата в момента си на идване, но в далечен план се превръщат в бреме.

Имигрантите, които устройват живота си зад граница, обикновено го правят за дълъг период от време и често се пенсионират в страната приемник. Това означава огромен брой пенсионери от чужд произход, които натоварват социалната система. Макар да са допринесли за икономическото развитие, да не са използвали социални помощи и облаги, след време те отново остават на издръжката на държавата като пенсионери.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега