Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: Необходимо е общоевропейско решение на бежанската криза

Мария Габриел: Необходимо е общоевропейско решение на бежанската криза

„Необходимо е намирането на общоевропейско решение на бежанската криза да не бъде отлагано повече. Държавите-членки трябва да преодолеят националния си егоизъм и да не се поддават на популизма”, призова ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел по време на пленарен дебат относно бежанската криза и приемането на временен механизъм за разпределение на бежанци.

„Необходимо енамирането на общоевропейско решение на бежанската криза да не бъде отлаганоповече. Държавите-членки трябва да преодолеят националния си егоизъм и да не сеподдават на популизма”, призова ръководителят на българската делегация вГрупата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНПМария Габриел по време на пленарен дебат относно бежанската криза и приеманетона временен механизъм за разпределение на бежанци.

Членовете на Европейскияпарламент обсъдиха предложението на Европейската комисия за преместване на 120000 бежанци от Гърция, Италия и Унгария.Мария Габриелобърна внимание на три основни аспекта във връзка с бежанската криза.На първо мястоприпомни, че не трябва да се пренебрегва гарантирането на сигурността насухопътната граница между България и Турция.

В този контекст призова за задълбочаванена сътрудничеството чрез сключване на споразумения извън вече познатиядвустранен формат, както и за ратифициране и прилагане на вече сключенитеспоразумения. Освен това тя предложи прилагането на нов иновативен подход втърсенето на общи решения с партньори като ООН, Африканския съюз и страните отПерсийския залив.

На следващ редМария Габриел заяви, че България няма да постави влизането си в Шенген катоусловие за приемането на квотния принцип за разпределяне на бежанците, защото присъединяванетокъм Шенгенското споразумение всъщност е условие за гарантиране сигурността награниците на страната и тези на Европа.

„Трябва да сме наясно, че е време за хуманности споделена отговорност”, заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП Накрая МарияГабриел наблегна на необходимостта държавите-членки да осъзнаят ключовотозначение на политиката за развитие в третите страни на произход и транзит.

„Еднаефективна политика за развитие ще допринесе за справяне с първоизточника накризата с бежанците. Нужно е да мислим за сигурността в Европа, но и дапредвиждаме проблемите в Африка, които могат да нарушат тази сигурност. Всякадържава-членка трябва да поеме своята отговорност, но и да не забравяпървостепенната необходимост от единни действия на европейско равнище зарешаване на кризата”, заключи Мария Габриел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега