Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП представи кандидатите си за кметове на Руен, Айтос, Средец и Камено

БСП представи кандидатите си за кметове на Руен, Айтос, Средец и Камено

Днес предизборният щаб на БСП за Бургаска област представи четиримата си кандидати за кметове на общините Руен, Айтос, Средец и Камено. Към момента общо 117 от кандидатурите в страната са ясни, съобщи Атанас Мерджанов. Предстоят допълнителни срещи за уточняването на претендентите за кметския стол в Царево и още 32 общини.

Днес предизборният щабна БСП за Бургаска област представи четиримата си кандидати за кметове наобщините Руен, Айтос, Средец и Камено. Към момента общо 117 от кандидатурите встраната са ясни, съобщи Атанас Мерджанов. Предстоят допълнителни срещи зауточняването на претендентите за кметския стол в Царево и още 32 общини.

В борбата заградоначалник на Руен ще се впусне Мария Станчева Петрова. Тя ще трябва да сепребори с жестока конкуренция, както сама потвърди. Освен основната политическасила в региона – ДПС, тази година сериозни са позициите и на ГЕРБ и РБ.

„Важното за община Руен е, че в селата се работи за промяната на облика на селищата, а по центъра на общината – град Руен– не сеработи. Дори да не спечелим кметското място, съветвам участниците в местното самоуправление да иматтова предвид“, коментираПетрова. Тя заяви, че очаква успешен изход от вота през октомври по отношениена участието на партията в общински съвет.

В Камено претендентът насоциалистите е Стефан Бонев – към момента действащ кмет на общината. Тойкоментира, че водещият мотив в кампанията му ще бъде постигнатото до сега имотото „Обещавай по-малко, а прави повече“.

„С моя екип подготвяме отчет заизминалия мандат. Не можах да си довърша работата и ще поискам отново довериетона съгражданите си, за да изпълним всичко започнато“, заявиБонев. Той уточни, че ще продължи да работи в посока бизнес разцвет, тъй като ена мнение, бе ако бизнесът в една община се развива, останалите проблеми серешават по-лесно.

Янко Германов ще се бориза кметското място в Средец. Той също посочи развитието на бизнес средата вобщината като основна цел на местната власт, за да се задържат хората впо-малките населени места, вместо да мигрират към големите градове.

„За мен един кмет трябва да е моралноустойчив, да обича своя град и хората в него и да е икономически наясно с нещата“, посочиГерманов.Андрей Андреев екандидатът за кмет на БСП в община Айтос. Той се зарече да отвори властта загражданите, приемайки тяхното мнение като компас на кметската дейност.

„Като кандидати на БСП ние се обединяваме около програмите, коитопартията защитава на национално ниво. Сего е модерно всички да водят „социална политика“. Ноопределено ако спечеля доверието на жителите наАйтос, ще работимс гражданите,тъй като е добре да се чува волята на повече хора“, коментира Андреев.

По отношение нанедостига на кадри и подкрепата на чужди и независими кандидати, Мерджановпосочи, че това явление далеч не е типично само за БСП, а за всички партии.Това е ясно и от позицията на ГЕРБ като основен претендент, подкрепящ кандидатис ясно очертана лява политическа ориентация.

По думите му, червенатапартия ще се бори за разширяване на влиянието си в местната власт както катоброй кметски постове, така и като места в общинските съвети. Мерджанов отказада посочва очаквани резултати от вота.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега