Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна 31-вото редовно заседание на Общински съвет - Бургас

Започна 31-вото редовно заседание на Общински съвет - Бургас

Днес представителите в местния парламент ще трябва да разгледат общо 19 въпроса.

Около 9:00 часа тази сутрин започна 31-вото редовно заседание на Общински съвет - Бургас. Днес представителите в местния парламент ще трябва да разгледат общо 19 въпроса. В предварителния дневен ред бяха включени 14 докладни и едно питане, като в последствие бяха включени и 4 извънредни докладни записки.

Днешното заседание започна по традиция с изслушване на химните на България и Европейския съюз. Работата по текущия дневен ред започна без обсъждания и конфликтни реплики. Кворумът в 9:00 часа бе 31 общински съветници.

Като точка първа в дневния ред, съветниците приеха отпускането на сумата от 10 000 лева за създаването на Система за отдалечена идентификация и подписване на заявления за електронни административни услуги от гражданите на община Бургас от мобилен телефон. Докладната бе внесена от зам.-кметът Красимир Стойчев. С въвеждането на тази система Бургас ще се превърне в първата истински електронна община в страната.

По предложение на зам.-кмета Йорданка Ананиева, съветниците ще трябва да решат и дали да отпуснат допълнителни средства дофинансиране на маломерни паралелки в бургаските училища. Парите трябва да бъдат предвидени в Бюджет 2018, който предстои да бъде разчертан от Общината.

Днес ще бъде разгледано и питането на съветника Георги Дракалиев относно  незаконно строителство в кв. Рудник. Представителите в местния парламент ще трябва да гласуват и редица докладни за разпореждане с общинско имущество.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега