Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков: Нашата програма ще извади Бургас от фризера за 3 години

Табаков: Нашата програма ще извади Бургас от фризера за 3 години

Ясни са първите 24 имена от листата.

"Не съм загубил и минута в разговори с партии, защото винаги съм се стремял да променя правилата в политиката. Сигурен съм, че съм единственият кандидат и водач на листа, създал толкова работни места и успешни продукти. Нашите кандидати са представители на неправителствените организации, бизнеса, кварталите на Бургас". Това заяви днес кандидатът за кмет Живко Табаков, който представи в Експоцентър "Флора" проекта си за управленска програма, както и първите 24 души от листата си.


Тя все още не е запълнена, нито подредена. По думите на Табаков, целта е да се направи най-добрият подбор. Първите сигурни имена са:

Живко Табаков – общински председател на ДБГ
Мария Маркова – управител на частен театър Маркова
Манол Тодоров – национален координатор на сдружение „SOS-ПТП”
Антон Иванов – председател на МДБГ, има собствено звукозаписно студио
Ивайло Илиев – областен координатор на Европейска партия Волт
Костадин Андонов – представител на малкия и средния бизнес, кандидат на Сарафово
Д-р Светослав Тодоров – специализант по неврохирургия в УМБАЛ-Бургас
Кристиана Бакалова – управител на Академия за интелигентности „Хауърд Гарднър”
Нели Иванова – член на УС на сдружение „Доза обич”, била е кандидат за кмет през 2015 г. от „Глас народен”
Андреан Георгиев – експерт в сферата на туризма, кандидат за кмет през 2015 г. от „Движение демократично действие”
Адриан Хаджиев – адвокат, председател на СНЦ „Дружество на инвалидите” гр. Бургас
Кирил Танев – фитнес инструктор, изготвя хранителни и тренировъчни режими за  професионални спортисти, както и за хора, търсещи добра и здравословна форма
Анелия Иванова – юрист, дългогодишен експерт в сферата на обществените поръчки
Таня Митева - работи в сферата на телекомуникациите
Боряна Тодорова – собственик на хотел в Крайморие, кандидат от Крайморие
Людмил Илиев – ветеринарен лекар, кандидат от Черно море
Петя Минкова – адвокат
Светла Белчева – председател на „Асоциацията на домоуправителите”
Таня Ангелова – експерт в сферата на сигурността
Мартин Митев – маркетинг-мениджър на казина
Андон Шопов – инженерен дизайнер
Величка Стойчева – експерт в сферата на недвижимите имоти
Георги Панайотов – експерт в сферата на сигурността, кандидат от с. Димчево
Стоян Грозев – областен координатор на ДБГ

"Бургас е във фризера. Градът е замразен, развитието му е спряно. Тази, който ще гласува за Димитър Николов ще гласува за Бойко Борисов. А промяната трябва да тръгне от големите градове като Бургас, като София, Варна, Пловдив. Към настоящия момент сме първите, които обявиха кандидат за кмет, листата, програмата. Ако не бъдем първенци в резултата, съм сигурен, че поне ще бъдем непреодолим фактор в Общински съвет. Не си слагам рамки на броя съветници, с които ще работим по промяната на Бургас. Една от първите задачи на новия общински съвет ще бъде бюджетът за 2020 година", коментира още Табаков.


В програмата на кандидатите от листата на Движение България на гражданите влизат 11 глави. По думите му, тя е с обем 50 страници, а в нея са разписани 180 мерки, които "надграждат постигнатото до тук и могат да подобрят живота на бургазлии само в рамките на 3 години". Кандидатът за кмет подчерта, че списъкът бил "отворен" и в седмиците до изборите в него можело да намерят място и други предложения от граждани.

Като акценти той определи 39 точки. Сред най-открояващите се планове на съветника са въвеждане на данъчни облекчения за нови фирми с над 500 души персонал за срок от 5 години. Целта е да се привлекат големи инвеститори и производства, които да "вдигнат икономиката в региона на крак" и да доведат до увеличение на средната заплата в Общината.

Що се отнася до туризма, той също остава основен акцент в програмата на Табаков. Плановете му са да се търсят инвеститори за създаване на хотелски бази, субсидиране на нискотарифни авиокомпании, развитие на туристическите продукти. Той има и желание да се въведе единна карта за общинските услуги, която да се използва както в градския транспорт, така и за наем на велосипеди, паркиране, музеи, спортни съоръжения, туристически атракции и др.

Другата гореща тема за бургазлии - екологията, също е дълбоко залегнала в управленския проект на кандидата. Амбицията му е да се въведат по-ниски допустими стойности за замърсяване от производствените замърсители, както и заделяне на средства за "мероприятия за подобряване на атмосферния въздух". Освен това, настоящият общински съветник и кандидат за градоначалник иска изоставените и занемарени терени в града да се превърнат в зелени площи и паркинги, които да намаляват замърсяването с фини прахови частици.

Що се отнася до транспорта, сред акцентите в програмата му откриваме планове за създаване на карта с велосипедни маршрути и стратегия за развитието и утвърждаването на колоезденето и другите подобни алтернативни и екологични методи за транспорт. Табаков щял да продължи и борбата със Зелената зона през уикенда.

Друга любопитна идея е създаването на сертификати за качество на нощните заведения в града, които ще трябва да отговарят на определени изисквания. Те ще трябва не само да забавляват, но и да провеждат политики и практики за превенция на злоупотребата с алкохол, употребата на наркотици, агресията и др.

В списъка с 39-те основни точки в програмата на Табаков и екипа му влизат и проблеми като дупката на "Тройката", стадионите в града, дългогодишната идея за алея на занаятите, презастрояването в града и въвеждането на прякоизбираеми районни кметове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега