Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гранична полиция се готви да посрещне засиления трафик в края на летния сезон

Гранична полиция се готви да посрещне засиления трафик в края на летния сезон

ГДГП предприема своевременни мерки за осигуряване на по-бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик.

Ежегодно в края на м. август, когато приключват отпуските и ваканциите на учениците в Западна Европа, осезаемо се засилва движението през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната на лица и моторни превозни средства.

В периода от 31.08 – 02.09. 2018 г. се очаква особено интензивен трафик при транзитното преминаване през българска територия на турски граждани, пребиваващи дългосрочно в държавите от Западна Европа, и от граждани на Европейския съюз от турски произход, които ще влязат в страната през пунктовете на българо-турската граница и ще я напуснат през граничните пунктове на границата с Република Сърбия. 

За посочения период ГД “Гранична полиция” е предприела необходимите мерки за осигуряване на достатъчно сили и средства за обезпечаване нормалната пропускателна способност на тези ГКПП -та и за по-бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик.

Предвид възможното увеличаване на времето за изчакване за гранична проверка на големите гранични контролно-пропускателни пунктове - “Капитан Андреево” на българо-турската и “Калотина” на българо-сръбската граници, пътуващите могат да се възползват и от всички останали ГКПП-та на двете граници: ГКПП “Малко Търново” и ГКПП “Лесово” на границата с Турция; ГКПП “Връшка чука” и ГКПП “Стрезимировци” на границата със Сърбия, както и ГКПП Видин за пътуващите в посока Западна Европа.   

От ГДГП напомнят на пътуващите да предвидят достатъчно време за пътуване и да проверят предварително валидността на документите си и тези на автомобилите си. Българските граждани, които придружават малолетни и непълнолетни деца с българско или българско и чуждо гражданство, да подготвят предварително необходимите придружители документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител/и за пътуване на детето в чужбина. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега