Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МБАЛ "Дева Мария" посрещна 6-и рожден ден с три нови проекта

През 2016-а се разкриват отделения по онкология, трансплантология и диагностика
МБАЛ "Дева Мария" посрещна 6-и рожден ден с три нови проекта

Днес МБАЛ „Дева Мария“ отбелязва шестия си рожден ден. По традиция, ръководството се срещна с представители на бургаските медии, за да даде кратък отчет за изминалата година. Наред с това, собственикът на медицинското заведение – Семир Абумелих и главният лекар д-р Даниела Георгиева разкриха трите амбициозни проекта на болницата за следващата година.

Днес МБАЛ „Дева Мария“отбелязва шестия си рожден ден. По традиция, ръководството се срещна спредставители на бургаските медии, за да даде кратък отчет за изминалатагодина. Наред с това, собственикът на медицинското заведение – Семир Абумелих иглавният лекар д-р Даниела Георгиева разкриха трите амбициозни проекта наболницата за следващата година.

Амбицията на екипа наМБАЛ „Дева Мария“ е през 2016-а година здравеопазването в региона да се сдобиес още две модерни отделения – по онкология и трансплантология. Отново презследващата година трябва да заработи и специализирано звено по диагностика,което да действа подобно на хитовия сериал „Доктор Хаус“, разрешавайки сложнислучаи на пациенти без диагноза.

„Общата стойност напроекта е 25 млн. евро. В отделението по онкология ще се извършват хирургичниинтервенции, химио- и лъчетерапии. Проектът за лъчезащита вече е факт, щенаправим и огромна инвестиция за закупуването на линейни ускорители“, обяснид-р Георгиева. Тя посочи, че Бургаския регион е на челно място поонкозаболявания, което предполага и предлагането на лечение и терапии отнай-високо ниво в тази сфера.

Другият амбициозен планза догодина е отделението по трансплантология. Подобно има само в няколкомедицински заведения, при това само в София. Извън столицата напълно оборудваноотделение от този тип няма. Предвижда се и разкриването на отделения по гастроентерология,педиатрия, хемодиализа, както и разширяване на вече съществуващите, които немогат да обхванат пълния пациентопоток, търсещ услугите на МБАЛ „Дева Мария“.

Звеното по диагностикаще бъде напълно безплатно за пациентите, тъй като подобни клинични пътеки внашата система няма. То ще се занимава с изключително тежки и сложни случаи, вкоито пациентите обикалят здравните заведения без да получат точна диагноза.Документите за създаването му са вече готови, предстои сформирането на екипа ипрактическото му приложение.

Собственикът на частнатаболница – Семир Абумелих подчерта, че притеснения относно кадрите за новитеотделения няма. На журналистически въпрос дали ще успее да запълни местата заспециалисти, той отвърна, че вече за повечето отделения има списък с чакащилекари, които искат да започнат работа в здравното заведение.

„Болницата е като всякоедно друго предприятие. Ако плащаш добре, плащаш редовно, уважаваш служителитеси, грижиш се за тях, влизаш им в положение, насърчаваш ги да се развиват,изпращаш ги на обучения за своя сметка, няма как да не са доволни. Когато тесподелят със свои колеги, те също искат да работят при тези условия. В товаотношение от две години не сме имали проблем с кадрите“, коментира Абумелих.

Той допълни, че небройките са проблем, а технологията, know-how познанията.Внасянето на иновациите от чужбина у нас. В МБАЛ „Дева Мария“ това се прилагакакто в съществуващите отделения, така и в бъдещите проекти, подчертасобственикът.

„Призът „Най-добриятград за живеене“ е резултат от точкова система. Може да звучи твърде хвалебствено,но приносът на МБАЛ „Дева Мария“ наистина е огромен. В тази малка болница,която с „20 зора“ се отвори, се разви истинско чувство за принадлежност към града.За хората това не е нещо, до което се допират всеки ден, но когато имат нужда,тогава се разбира кое е важно. Това е и дейността на тази болница“, заявиАбумелих.

Той подчерта, чепостиженията на болницата тази година са големи, но амбициите също. През 2015-агодина МБАЛ „Дева Мария“ получи почетен знак „Звезда за лидерство вкачеството“, връчен от Международната дирекция по бизнес инициатива следдетайлно проучване. Медицинското заведение е първото у нас, получило подобнопризнание. Такова се връчва на мегакомпании с еталон за високо качество ипрофесионализъм по целия свят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега